2012. május 3., csütörtök

Valóra vált álmok...

Bizonyára láttatok már fotókat, metszeteket régi kúriákról kastélyokról. Valami ilyesmire gondolok:


Talán föl is kerestétek őket, vagy ami maradt belőlük. Én már számtalanszor megtettem... sokszor efféle látvány fogadott:


Így történt ez azzal a francia családdal is, akikről mai bejegyzésem képei mesélnek. Meglátták, megtalálták... és innen egy számunkra gyakorinak aligha nevezhető folytatás következik: megvették és elhatározták, hogy helyreállítják... mint a mesékben.


Úgy gondolom, hogy minden tiszteletet megérdemel az, aki ilyen anyagi mértékű anyagi kockázatot vállal. A család pénzt, időt és kétkezi munkát nem sajnálva, hosszú évtizedek alatt ugyan, de megvalósította álmát. A kastély ma:A kertből ugyan nem látni sokat, de ez a kevés is magáért beszél...
A kastély ma nem csupán otthon, hanem szállodaként is működik.


Itt készülnek a gasztrocsodák... 


Valahogy így, mint az alábbi képen. Azt hiszen nem tévedek nagyot, ha arra tippelek, hogy kizárólag kistermelőktől, háztól szerzik be az alapanyagokat. Egy ilyen konyhában nincs hely az áruházi tömegportékának, ide a legjobb minőség kell...

Képek forrása
Úgy látszik, érdemes volt az egykori vállalás, a kastélyszálló csodás hangulatot áraszt magából. Ha többet szeretnétek megtudni róla, akkor keressétek föl ezt az oldalt. 

4 megjegyzés:

 1. Kedves barátaink Mikes és Vályi leszármazottak egy hasonlóba fogtak bele. Felújítanak egy Mikes kúriát lovaspanziónak, remélem nemsokára eljutunk hozzájuk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örömmel vennénk egy képes beszámolót! ;-)

   Törlés
 2. Thank you so much for featuring us on your blog. Love the other properties you have written about and shall read via google translator on a regular basis!!

  Thank you again.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Thanks your kind words and I am very happy if you like my blog. I also admire your work. It would be nice to welcome you in my real "faluhely" (our farm), in Hungary some day! :-)

   Törlés