2013. december 8., vasárnap

Felhívás

Úgy érzem, eljött az idő, hogy páran valóban egymásra találjunk itt a Faluhelyen. Talán csak 2-3-an leszünk, de van egy tervem, amihez örülnék ha csatlakoznátok páran: hozzunk létre egy tanulócsoportot! Egy olyan kis közösséget, melynek tagjai többet szeretnének tudni a teremtett világról, hagyományainkról stb.

Nem önjelölt tanítókat szeretnék idevonzani, hanem olyan egyszerű embereket, akik már felismerték és bevallották maguknak, hogy keveset tudnak a teremtett világról, noha szeretnének benne élni. Olyan "tanulótársakat" várok, akik képesek tenni is önmaguk fejlődéséért. Magam sem vállalkozom tanítói szerepre, hiszen oly sokat kellene még gyarapodnom.

Munkánk abból állna, hogy egy-egy (általában gyakorlatias) témát, feldolgoznánk, különböző mesterek irományainak, előadásainak segítségével. Pl. amit legutóbb fölvetettem: Legyen testünk a mi templomunk

 - Készítek egy listát, amit kedvetek szerint bővíthettek, s ebből ki-ki választhat magának könyveket, jegyzeteket, amiket vállal, hogy tanulmányoz, majd írott formában vázlatosan bemutat, kiemelve belőle azokat a lényegi gondolatokat és gyakorlatokat, amik előrébb visznek bennünket.

- Ezután a témát részekre bontjuk és a kiemelt tudást ezekhez rendeljük, majd megállapodunk abban, hogy ki-ki mely gyakorlatokat végzi el, saját lelkiismerete szerint. Erről később fölösleges volna számot adnunk, a csoportnak mindegy, hogy valóban végzi a gyakorlatot valaki, vagy csupán az azonosulásig jut el. A tettekre az egyénnek van szüksége.

- Hogy munkánk ne legyen öncélú, a jegyzetekből létre lehet hozni egy nyilvános adatbázist. Sok könyv nehezen elérhető, illetve könyvtárban meg nem található. Ha megosztjuk a feladatokat, azzal időt, energiát és pénzt takarítunk meg. Vannak olyan előadások pl. Somlósi Lajos előadásai Budapesten, amiken a részvétel sokak számára nem lehetséges. Ha valamelyikünk részt tud venni ilyen eseményen, akkor fel tudja venni ezeket, illetve mivel ezt nem mi találjuk ki, hanem régóta bevett gyakorlat, el lehet kérni olyan hallgatóktól, akik régóta rögzítik azokat.

Azt, hogy milyen virtuális formában működjön a csoport, majd véglegesítjük akkor, ha lesznek jelentkezők. Lehet egy zárt levelezőlista vagy bármi, amit ajánlotok és működőképesnek bizonyul.

Nem kérem, hogy jelentkezzetek, azt kérem, hogy hallgassatok a szívetekre. Ha túl vagytok a felismerésen, azonosuláson, akkor ideje a tettek mezejére lépni. Ha úgy érzitek tenni szeretnétek valamit magatokért és mindannyinkért, akkor írjatok pár sort nekem a faluhelymajor@gmail.com címre. Várlak benneteket.1 megjegyzés: